Eвродепутатът и бивш изпълнителен директор на ТВ 7 Николай Бареков също имал предложения да получава парите си от офшорката, от която е плащано на Елена Йончева, съобщава ПИК.

«Схемата на Елена Йончева бе предложена на мен от избягалия от България и укриващ се от правосъдието банкер два пъти. Тази схема включваше офшорна фирма и получаването на заплата като журналист и директор «Новини» на ТВ 7 през нея.

Отказах това срамно предложение и предпочетох да получавам заплатата си, както целия екип от 400 души и да плащам своевременно данъците си.

За разлика от Елена Йончева, която придобива 1 милион с неясен произход в офшорка и не е платила и 1 лев данъци, всички ние, служителите на ТВ 7, независимо от нашия ранг, до 2013 г.сме  получавали заплати и възнаграждения, независимо от размера им, по банков път», твърди Бареков пред ПИК.

Бареков добави, че срещу него също е водено разследване.

«Резултатът от разследването бе, че съм платил всички дължими данъци към държавата до стотинка и няма средства с неясен произход. Очевидно това е «малката» разлика между мен и журналистите Сашо Диков и Елена Йончева.», заяви Бареков.

Тагове: ; ; ; ; ; ;