Заразявайки с «победния си дух», Доналд Тръмп, който вече веднъж заяви, че САЩ са победили ИДИЛ, прехвърли вируса и към държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

За това съобщава CNN.

Изявлението му прозвуча само няколко седмици след като по време на терористичния акт, извършен от Ислямска държава в сирийския Манбдж, загинаха няколко американски войници.

Независимо от това, главата на Държавния департамент на САЩ заяви, че САЩ не само са разгромили джихадистите, но и са «освободили» значителна част от територията на арабската република, която, всъщност, няколко години беше под американска окупация.

«Не бива да остава незабелязано това, че ние победихме халифата Ислямска държава в Сирия и в Ирак заедно с шест страни от международната коалциия за борба с ИДИЛ», заяви Помпео, правейки уговорката все пак, че «все още предстои много работа».

Припомняме, че по-рано за «победата» на американците над терористите в Сирия вече заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, след което обяви за извеждането на Въоръжените сили от територията на арабската република.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;