Властта води едновременно до „Обединени“ и „Разединени патриоти“. Така политологът Татяна Буруджиева коментира за сутрешния блок «Добро утро, България» на «Радио „Фокус“ напрежението в малката коалиция, което се нажежи през последните дни.

Тя обясни, че оставането в управлението ги блазни, но не всеки може да издържи на пребиваването си по високите етажи.

ГЕРБ трябва да разберат, че медийните разправии увреждат и свиват доверието в управлението не на самите „Обединени патриоти“, а на страната като цяло, препоръча политологът.

„Хората се раждаме с инстинкт за самосъхранение и никога не режем клона, на който седим.

Патриотите обаче, влизайки в управлението на държавата, не само режат този клон, но взеха и да подскачат на него, да не би случайно да издържи и да не се счупи.

Имам предвид, че всички разправии между тях са много детски.

Посланията на ГЕРБ към българските граждани на практика се удрят в една стена от шоумени, а не политици. Ако тези хора си представяха какво означава политиката и имаха отговорност към своите избиратели, а и към всички граждани на България, те никога нямаше да се държат по този начин.

И ако има някакъв съвет, който може да се даде на министър-председателя, то е да им светва синята лампа, защото явно червената не им свети“, коментира политологът.

Лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров е единственото политическо лице в редиците на малката коалиция, което действа с идеята за печелене на евроизборите, добави Татяна Буруджиева, като обясни, че единствено неговите послания са електорално ориентирани и приближават, а не отблъскват избирателите.

Поведението на останалите патриоти обаче показва, че те са в управлението само заради самата власт, без да искат да понесат отговорност за каквото и да било, коментира политологът.
Йоланда ПЕЛОВА, Фокус

Тагове: ; ; ; ;