Операцията за издирване на моряците от двата кораба, които горят в Черно море, вече не е спасителна, а издирвателна, защото няма шанс да бъдат намерени оцелели. Това заяви тази сутрин пред журналисти пресслужбата на руската Федерална агенция за морски и речен транспорт, предаде ТАСС. Това съобщи БТА.

Към шест сутринта местно време пожарът още не е бил угасен.

По последни данни спасени са 12 моряци, десет са намерени загинали. По-рано бе съобщено, че съдбата на десет души е неизвестна.

Пожарът започна вчера на корабите «Маестро» и «Канди» в района на Керченския проток извън руски териториални води. По предварителни данни огънят е избухнал при претоварване на гориво от единия кораб на другия.

На борда на «Канди» са се намирали 17 души — девет граждани на Турция и осем на Индия. На борда на «Маестро» е имало 15 души, включително турски и индийски граждани.

Пет морски съда продължават издирването на членовете на екипажите на двата запалили се кораба в Черно море, като на сутринта е предвидено да се включи и хеликоптер, съобщи Новоросийският морски спасително-координационен център, цитиран от ТАСС.

Тази нощ времето в района се влоши. Очакват се валежи от дъжд и мокър сняг, с пориви на вятъра до 60 км/час. Лошото време засега не позволява спасените моряци да бъдат закарани на брега.

Тагове: ; ; ; ;