20 януари 2019-Нюз Фронт.

Народната милиция на ДНР залови украински военнослужещ, който потвърди данните за агресивните планове на Киевския режим срещу Донбасс. Информацията беше съобщена от началникът на прес-службата на НМ ДНР Даниил Безсонов.

 

 

» За пореден път се потвърди информацията, че украинското командване е възнамерявало да възобнови активната фаза на бойни действия и извършването на настъпателна операция.

Както, вече заявявахме, разкриването и огласяването на настъпателните планове принуди противника да се откаже от замисленото. Задържаният украински боец потвърди нашите опасения за намеренията на украинското окупационно командване да проведе терористичен атентат с използването на отравящи вещества»,- заяви началникът на прес-службата на НМ ДНР Даниил Безсонов.

 

Според думите на Безсонов, украинският военнослужещ е бил взет в плен преди няколко дни, когато сам е успял да се промъкне близо до позициите на Народната милиция на ДНР, при това задържаният се е намирал в алкохолно и наркотично опиянение. Личните данни на пленника, а също и данни за подразделението, в което служи не се съобщават.

 

» По думите на украинския боец, въпреки всички старания на Порошенко и администрацията му, да изглежда уверен, ненависта и презрението сред редовете на украинската армия към него само расте. И за тях не е било неочаквано въвеждането на военно положение в 10 области на Украйна. И последният украински войник разбира, че това е било просто неуспешен опит за пренасяне на изборите за неопределен срок, за да се задържи на власт»,- добави още началникът на прес-службата на НМ ДНР.

 

 

 

Видео-кадрите са  предоставлени от прес-службата на НМ ДНР

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;