20 януари 2019-Нюз Фронт.

На 20 януари се отбелязва Денят на Република Крим- паметна дата в чест на възстановяването на Кримскатата автономия по резултатите на референдума от януари 1991 година.

 

 

Денис Пушилин, главата на  ДНР поздрави кримчаните с празника и им пожела процъфтяване и увереност в бъдещето.

» Нека Крим винаги бъде процъфтяващ и успешен, нека живота на всяко семейство бъде изпълнен с радост и увереност в бъдещето! Убеден съм, че занапред ви очакват нови достижения, нови успехи, нови височини»,- се казва в поздравителният адрес.

Главата на ДНР отбеляза, че днешният празник символизира стремежа на жителите на полуострова за свобода и справедливост, а девизът на герба на Крим- «Процъфтяване в единството»- свидетелства за принадлежността на Републиката към голямото и дружно семейство с богата история и славни традиции.

Денис Пушилин добави, че ДНР се гордее с укрепящата се с всяка изминала година дружба с народа на Крим.

Припомняме, че Денят на Република Крим е установен през 2014 година и ежегодно се отбелязва на 20 януари.

На този ден през 1991 година по време на всекримският референдум жителите на полуострова с абсолютно мнозинство подкрепиха възсъздаването Кримска Автономна Съветска Социалистическа Република в състава на СССР. В Република Крим това волеизлияние се смята за първа стъпка към възсъединяването на Крим с Русия.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;