В поредната си статия Стивън Коен, професор в Ню Йоркския и Пристънския университети, задава въпроса: готови ли са инициаторите на Рашагейт да започнат война с Русия в името на обявяването на импийчмънт на президента Тръмп.
Той подчертава още, че опитите на настоящия американски лидер да нормализира отношенията с Москва се ликвидират преднамерено:
«В голяма степен това е в резултат на нечистоплътността на западните СМИ, без значение ескалацията на напрежението в руско-американските отношения през 2018 година в американската политика нямаше значително противодействие на студената война.
Против нея не застанаха нито в конгреса, нито основните политически партии, нито аналитичните центрове, нито университетите.
Имаше само отделно и много малобройно несъгласие.
Съответно, курсът към разведряване с Русия, или както нееднократно заявяваше Тръмп, «сътрудничеството с Русия, не намери привърженици в голямата политика».
Доводите са много сериозни и достойни за внимание и подробно обсъждане, се казва в статията на American Thinker.
Но излиза, че водещите западни СМИ нямат намерение да информират и да инициират подобнин дискусии, констатира изданието.
Тези, които искат по-надълбоко да се гмурнат в изучаване на руската политика и самостоятелно да оценят ситуацията, авторът препоръчва да не мързелуват и да прочетат изяваленята на Владимир Путин, които съществуват и на английски.
«Путин е напълно достъпен, той често се среща с представители на всевъзможни организации и обединения, а също провежда пресконферении, които продължават по три-четири часа.
Чрез тях той общува с различни слоеве от обществото.
Така ние можем да разберем какви  мисли иска да внуши той на хората», се пояснява в статията.
Петя Паликрушева
Източник: https://www.americanthinker.com/articles/2019/01/theres_more_to_russia_than_meets_the_eye.html
 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;