Председателят на комитета по международни отношения в Крим Юрий Гемпел коментира съобщението, че канцлерът на Германия Ангела Меркел е предложила на президента на Русия Владимир Путин да изпрати в района на Керченския пролив европейски експерти за мониторинг на ситуацията.

В Крыму оценили предложение ФРГ по Керченскому проливуКакто той заяви, специалистте от Европа, оценявайки ситуацията в Керченския пролив, са потвърдили факта, че Русия спазва всички международни норми на корабоплаване.

«Крим няма какво да крие. Ние сме открити, в това числи и за ситуацията около Керченския пролив.

Предложението, което постъпи от страна на Ангела Меркел, е разумно и правилно, ако немската страна е готова да води конструктивен диалог и даде обектевна оценка на всичко, които се случва в Керченския пролив», отбеляза той.

Гемпел добави, че даденият район може да бъде посетен и от украински експрети, макар, според него, да има съмнения относно тяхната обективност и честност.

Меркел е предложила да изпрати в Керченски пролив наблюдатели от Германия и Франция, това по-рано заяви външният министър на Русия Сергей Лавров.

 

Тагове: ; ; ; ; ;