19 януари 2019-Нюз Фронт. 

Официалното посещение на руският президент Владимир Путин на 17 януари 2019 в Белград отново показа исторически тесните и силни духовни връзки  и характерът на руско-сръбските отношения. Президентът на Русия беше посрещнат с имперски размах, а по улиците на Белград атмосферата напомняше грандиозен празник. Едва ли светът е виждал подобно топло посрещане.

 

( Кадри от 17 януари 2019 , Сърбия- посещението на Владимир Путин)

Президентът на Русия беше посрещнат от хиляди ( по различни оценки между 120 и 180 хиляди души), което не остана незабелязано и от западните медии.

» В четвъртък Сърбия посрещна Владимир Путин като герой. Самолетът на президента на Русия пристигна в Белград съпровождан от почетен караул изтребители  МиГ-29, които той подари неотдавна на страната»- написа лондонският The Guardian.

 

» Пристигането на руският лидер беше посрещнато от тържествен залп и камбанен звън, а по рекламните щитове по целия град бяха закачени руски и сръбски знамена».

 

САЩ прекрасно разбират, че такава искреност, колкото и усулия да прилагат по обхващането на Балканите, никога няма да бъде насочена към тях.

САЩ и НАТО заплашват независимостта на балканските държави, държейки в здрава схватка, страните паднали в капана на членството.

За сега, Сърбия остава бялата лястовичка, която не смята да влиза в агресивния блок, който не чак толкова отдавна жестоко бомбадира 78 дни земите на Югославия.

Топлото посрещане в Сърбия на руският президент показа, желанието не само на Сърбия, но и на региона като цяло, за развитие на отношения с Русия. И смело може да се предположи, че тази балканска радост няма да остане безнаказана от Запада.

 

Защото Западът се страхува да изгуби влиянието си в региона, за което влага години наред и специалисти, и хиляди американски долари.

Сърбия днес има нужда от руска подкрепа- както политическа, така и икономическа. И за сърбите, Русия винаги ще бъде основен партньор във всички отношения.

Сърбия успя да протегне братска ръка и към България, която единствено от политическата воля на нашите управляващи зависи дали ще бъде хваната или изпусната.. и да, няма да е лесно да отстоим позициите си.

Но нямаме право да не опитаме да се борим. Защото имаме какво да постигнем заедно.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;