18 януари 2019-Нюз Фронт.

Нови провокации на Балканите се подготвят от Запада с цел дестабилизация на региона. Основно ще се действа с американския проект «Косово», и ще има активирани на силите в Албания.

Западът е изплашен да не загуби влиянието си в региона, предвид растящото недоволство в страните от ЕС, и затова започва все по-нервно да действа, като най-свеж и показателен е случаят с Македония.

Как съвсем набързо се преименува цяла страна, въпреки волята на народа, за да бъде по-бързо вкарана в НАТО. Друг страх на Запада е искрената любов и тяга на балканците към Русия, а след позорната загуба на САЩ в Близкия Изток, за Балканите ще се борят настървено.

 

 

 

( Кадри от Сърбия по време на визитата на Владимир Путин, вчера 17 януари)

Припомняме, че ден преди посещението на Владимир Путин в Сърбия се появи информация за заловен терорист, готвещ атентат срещу руският държавен глава в Сърбия. Служители на правоохранителните органи на Сърбия арестуваха няколко бойци, планиращи отганизацията на покушение срещу Владимир Путин по време на посещението му на 17 януари, което означава, че поръчката е дошла от някъде, и разбира се, след успешното й предотвратяване има информация, от къде точно. В частност, в град Нови-Пазар е задържан 21- годишният ислямист Армин Алибашевич, който при задържането е имал пушка с оптически прицел, ножове , екстремистка литература. Това че за такова покушение е избран млад, горещ и фанатичен радикален ислямист, говори, че поръчителите са го избрали, знаейки, че е възможно да бъде веднага убит.

Според заместник-председателят на Руският съюз на ветераните от Афганистан Владимир Кошельов, проваленият опит за организиране на покушение срещу руският държавен глава, свидетелства за това, че опонентите на Москва се опитват да дестабилизират Балканите.

Полковник Кошельов допълва още, че Балканите не са избрани случайно.

» Мисля, че не просто така се избират Балканите. Имайки предвид, традиционно дружеските ни връзки, опитите по дестабилизиране на региона ще продължат»- коментира експертът.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;