Пол Робинсън, канадец, преподавател в университета в Отада, в своята неотдавнашна статия за извеждането на американската войска от Сирия пише:
«Последният разказ за военната политика с пълно право може да се озаглави «Нищожеството нанася ответен удар».
Под нищожество се подразбира американския силов елит, който е безформено образувание, не се поддава на определение и разбиране, но притежава огромна власт и е невъзприемчив към действителността.
Той упорито върви по избрания път без да се интересува нито от катаклизмите и катастрофите, с които се сблъсква и които сам създава.
Американският силов елит има сили да започне война където си поиска, но му е много трудно да я завърши», цитира думите на аналитика изданието American Thinker.
Патрик Армстронг в статия под името «Назад към СССР: как да четем западните новини» препоръчва на западната аудитория да си задава въпроса, а попадала ли им е във водещите СМИ информация по следните въпроси:
— че жителите на Крим са се радвали да станат руснаци,
— резултатите от изборите в Русия напълно съответстват на ресултатите от допитванията до общественото мнение,
— официалната британска версия за «отравянето на Скрипал» е достатъчно безсмислена, — американците доставят огромен брой оръжия на радикалните групировки в Близкия Изток,
-президентът Башар Асад се ползва с голяма популарност след сирийците, а също други факти, които заслужават хората да ги узнаят.
«На последните страници на вестниците по тези въпроси все пак се пише, за да се създаде впечатление на обективност, но болшинството западни читатели ще ви кажат, че никога, никъде и нищо по тези въпроси не са чували», подчертава Армстронг.
Петя Паликрушева
Източник: https://www.americanthinker.com/articles/2019/01/theres_more_to_russia_than_meets_the_eye.html

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;