17 януари 2019-Нюз Фронт.

В хода на официалната визита на президента на Русия Владимир Путин в Сърбия бяха подписани 25 различни документи за двустранно сътрудничество, съобщава прес-центърът на Кремъл.

 

В частност, подписано е междуправителствено споразумение за сътрудничество в областта на използване на атомна енергия за мирни цели.

Прието е съвместно заявление за стратегическо партньорство по съоръжаването на Центъра за ядрена наука, технологии и иновации.

Също така е подписан меморандум за взаиморазбирателство и руско-сръбско сътрудничество в областта на изследване и използване на космическото пространство за мирни цели.

 

Приет е меморандум за взаиморазбирателство по развитието на проекта за разширяването на мощностите от подземното газохранилище » Банатски Двор» Воеводино.

РЖД и Сърбия сключиха меморандум за съвместна реализация на проекти по обслужването на обекти от железопътната инфраструктура на територията на Сърбия.

 

Подписани са меморандуми за взаиморазбирателство и руско-сръбско сътрудничество в областта на развитието на цифровите технологии, , също така в сферата на иновациите и технологическото сътрудничество.

Външните министерства на Русия и Сърбия утвърдиха план за консултации в периода 2019-2020, а също така са подписани различни споразумения между делегациите на Русия и Сърбия » във всички сфери на обществения живот» на стойност 200 000 000 евро, които при успешна реализация ще превърнат цифрата в 600 милиона евро.

На братята сърби- искрени поздравления! А за нас- нека си правим изводите, представете си, ако имахме политическа воля, смелост и мъжество, как щяха да звучат тези неща за България.

Но никога не е късно.

Ася Иванова-Зуан

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;