15 януари 2019-Нюз Фронт.

Те винаги са били зад ъгъла, гледайки в дълбочина на всеки проблем, който ние сме подминавали. Днес, е време да осъзнаем последствията от собствената си невнимателност, безотговорност и празни приказки. Защото те, винаги са готови да се възползват от всяка наша грешка. И затова, е време да си пазим държавата. Вчера, 14 януари, България доживя унижението да стане свидетел на цигански протест. При това, ако някой си позволи наивността да смята, че това е изблик на спонтанно недоволство, много ще сбърка. 

 

Погледнете добре свежо отпечатаните плакати. Задайте си елементарния въпрос кой ги е поръчвал и колко струва да се напечат толкова?

Схемата е следната- прави се провокация, която да предизвика остър резонанс. В конкретния случай, нападението на българския командос, извършено от лица, които много напомнят на афгански наемници.

 

После, очаквано следва бурна реакция на гняв и възмущение, защото проблемът с циганите ни е болно място- и нека си признаем- наш пропуск в държавната политика.

И този пропуск е наваксан от ДПС. Защото те работят с циганите, защото те в нужния момент си имат приказка с техни хора.

И търсеният ефект е — етническо напрежение.

Когато цигани излизат на протест да искат оставка на министър на отбраната, можем да си представим до каква степен сме изтървали ситуацията. Даже с отбраната.

И тук ни прилагат психологически трик- унижение, което действа с послание » станали сте разграден двор».

Трябва да сме силни да ги видим тези неща, и да не позволим на ситуацията да излезе извън контрол.

Трябва да сме мъдри и отговорни и да пазим страната си. И да учим всички живеещи в нея да пазят ред.

И тези цигани, които не могат да четат и да пишат, но излизат да протестират «за някой лев» не са виновни. Те са инструмент, който се използва срещу нас. Важното е да не клъвнем.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;