Ситуацията в редовете на «защитниците на незалежната» е съвсем различна от това, което обича да споделя президентът на Украйна Петро Порошенко в рамките на своята предизборна кампания под лозунга «армия, език, вяра», а настъпление на ВСУ наистина е възможно, но в друга посока.

Това написа един от украинските войници в анонимно писмо, изпратено до редакцията на  «Русская весна».

Според него, той е решил да се обърне към РВ по една проста причина, защото това е единственият шанс да се обърне внимане на командването към трагичното положение във ВСУ.

Военният добавя, че украинските СМИ предпочитат да не разпространяват подобна информация от съображения за собствената си сигурност.

Военният служи в 36-та бригада на морската пехота на ВСУ, базирана в Николаев.

«Бойният дух при половината от бойците е на нулата», пише той, отбелязвайки, че командването сякаш има намерение да задълбочи ситуацията, обезоръжавайки страната, защото една трета от войниците мечтаят само за уволнение.

Авторът на писмото отбелязва, че пристижът в армията вече е равен на нула, неговата дъщеря по-рано е изпитвала гордост от баща си, но сега е променила позицията си, предлагайки му «да започне работа в завод».

Причината за това е фактът, че войниците на Украйна, които десет месеци воювали в Донбас, са били само един път в отпуск по домовете си, след което, благодарение на военното положение на Порошенко, са се отправили към полигона, където са провели новодишната ваканция.

Там те били и до днес, продължава военният, отбелязайки, че през това време бригадата не е изпълнявала никакви задачи, а самите бойци постоянно са били болни, но командването предпочитало да не забелязва това.

Разсъждавайки за плановете на киевския режим за настъпление в Донбас, авторът на писмото уверява, че единственото място, в което ВСУ може да влезе с щурм, това е Киев:
«Порошенко е обсъждан по-често от Путин.

Хората ненавиждат Порошенко».

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;