13 януари 2019-Нюз Фронт.

Едва ли можехме да си представим, че европейската Франция, символ на романтиката, красивия живот, изисканите вина и прекрасни парфюми днес ще изглежда като Украйна в началото на Майдана.

 

Тази събота, 12 януари по улиците на Франция излязоха над 80 хиляди полицаи и жандармерия, заради поредния нестихващ протест на «жълтите жилетки».  Ситуацията изглеждаше като преди началото на военни действия.

Премиерът на Франция Едуард Филип предложи разработване на закон забраняващ на протестиращите в жълти жилетки да носят маски по време на демонстрациите. Предложение достатъчно неактуално предвид мащабите на ситуацията и нестихващите протести. Докато се изготви законопроект, докато се внесе за разглеждане и гласуване, по улиците на Франция ще летят димови шашки, и други опасни предмети.

А полицията ще разпръсква протестиращите със сълзотворен газ или водно оръдие. Докато напрежението тотално ескалира. Франция срещу Франция. Протестиращите вече са обхванати от вируса «силата на тълпата, която може да помете»…

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;