Премиерът на Гърция Алексис Ципрас заяви днес, че е приел оставката на министъра на отбраната Панос Каменос, предаде ТАСС. Това съобщи БТА.

Той каза, че министерството на отбраната ще бъде ръководено от началника на генералния щаб адмирал Евангелос Апостолакис. Ципрас заяви също, че правителството ще поиска от парламента вот на доверие.

По-рано съобщихме, че министърът на отбраната на Гърция и лидер на партията «Независими гърци» Панос Каменос обяви днес, че неговата партия ще се оттегли от коалиционното правителство, след среща с премиера Алексис Ципрас, съобщи агенция АНА. Това съобщи БТА.
Срещнах се с премиера, имахме  доста дълъг разговор. Имахме сътрудничество, което продължи цели четири години в правителство на националното единство. Ние успяхме да извадим страната от меморандумите. Първата цел бе постигната.

Но темата за Македония не ми позволява да не пожертвам поста си. Благодарих на премиера. По националния въпрос това сътрудничество не може да продължи. «Независими гърци» се оттегля от правителството, заяви Каменос.

Тагове: ; ; ;