Общински съветник от Eвророма: «Това е държавно спонсориран расизъм, българите са злобни»

Общински съветник от Eвророма: "Това е държавно спонсориран расизъм, българите са злобни"Това е държавно спонсориран расизъм, в България вицепремиерите станаха много нагли.

Ние се предоверяваме на институциите, не взимаме нещата в свои ръце. Това заяви в «Офанзива с Любо Огнянов» Райко Живков, общински съветник от Евророма в Община Пазарджик по повод побоя над командос във Войводиново от двама братя цигани и последвалото изказване на вицепремиера Каракачанов за «наглите цигани».

«Съжалявам, че използвате клишета, защото аз и хората които познавам, няма такива филми, където живея — къде се е чуло и живяло някой да плаща на друг тока или водата. Г-н Огнянов, това за незаконните къщи и Евророма са го предлагали, за да се промени закона. Така ще влязат и пари в хазната. Аз съм общински съветник 4 мандата, разговарял съм с кметовете — кварталите се пукат по шевовете. Знаете ли какво ми отговарят:

«Ще ме убият, ако увелича циганската махала», каза още Райко Живков.»

«Как така за един ден държавата използва целия си инструментариум, за да накаже едни невинни хора, знаете ли предисторията във Войводиново? Командосът, който е респектирал абсолютно всички във Войводиново — и българи, и цигани, е бил пиян, карал е бързо. Той защо е слязъл? Не си ли задавате още един въпрос — защо когато в държавата тръгва нещо да се увеличава, изведнъж изниква някакъв цигански проблем?», предположи Райко Живков.

«Няма термин «циганско престъпление», има термин «престъпление». Злобата на българите е водеща — винаги съм се чудил откъде извира омразата към нас и не мога да си отговоря. Обяснете ми какво ще правят сега тези хора, чиито къщи са бутнати сега, през зимата», запита той.

«Формулата у нас е опорочена, дистанцията между нас в България се увеличава, не искам децата и внуците ми да плачат, когато пак не ги пускат на плажа, защото са мургави. Ромският проблем се задълбочава от замитането му под масата», натърти Райко Живков.

Коментари:

Зареждане ...