13 януари 2019-Нюз Фронт.

На 11 януари 2019 година парламентът на Македония прие с 81 гласа «ЗА» конституционните промени, предвидени в Преспанския договор.

 

«Това е окончателният Договор за разрешаване на македонско-гръцкия спор за името и за стратегическо партньорство. Той гарантира македонското бъдеще, защитава македонската идентичност, език, герб, химн и флаг. Договорът отваря пътя към ЕС и НАТО, гарантира и приятелството и сътрудничеството между Македония и Гърция“, смята премиерът Зоран  Заев уточнявайки, че той е съгласно резолюциите 817 и 845 от 1993 г. на Съвета за сигурност на ООН.

 

 

В денят на гласуването в 12:00 пред парламента излязоха македонци  на протест скандирайки » Имаме едно име и то е Македония».  Въпреки волята на народа обаче, решението за преименуването на Македония в Република Северна Македония беше прието от парламента.

На прес-конференция на следващият ден, председателят на движението «Единствена Македония» Янко Бачев заяви, че народът няма да се откаже да се бори за името си, въпреки предателския акт.

 

 

 

« Уважаеми приятели, вчера се случи едно от най-големите предателства от новата история на Македония.

Западният слуга Зоран Заев и 81 депутати извършиха национално предателство срещу македонският народ и македонската държава с гласуването на уставните промени, които погазват всичко македонско.

 

Но нищо не е приключило. На днешната прес-конференция обявяваме план Б.

След ратифицирането на договорът от Преспа и в гръцкият парламент, според договора Македония трябва да уведоми всички държави-членки на Организацията на обединените нации, че продължава членството с ново име.

Много е вероятно, че марионетката Заев, пръв ще хукне да уведомява ООН.

 

В такъв случай президентът Иванов трябва незабавно да изпрати писмо до ООН, в което да уведоми, че това е невалиден договор, нищожен по вътрешното и международното право, тъй като договорът не е сключен от компетентен орган и няма разрешен предмет, не се спазва резултатът от референдума от 30 септември, декретът на Иванов не е подписан, така че всичко това ще бъде добре обяснено в писмото на Иванов.

В такава ситуация ще възникне международно недоразумение и според Устава на ООН Иванов ще поиска това да бъде разгледано от Съвета за сигурност, в който Иванов ще участва, както според Хартата, всяка държава-членка на ООН, която не е член на Съвета за сигурност да участват без право на глас в съдебното заседание, когато са засегнати неговите интереси».

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;