13 януари 2019-Нюз Фронт.

Това, което днешните киевски власти наричат «революция на достойнството», в действителност е манипулация и провокация с исторически мащаб. Това пише израелското издание The Jerusalem Post в статия със заглавие » Време е да се каже истината за Украйна».

През февруари, ще се навършат точно пет години от момента на държавен преврат в «незалежната» и статията е посветена именно на тези събития. При това, събитията се разглеждат не както ги представя западната пропаганда, която се опитва да излъже и световната общност и самите украинци, че на майдана украинския народ е свалил «ненавистния тиран-корупционер Виктор Янукович в името на свободата и европейската демокрация». Защото стига да се погледне обективно на какво прилича днес открадната от Порошенко Украйна, за да се види адската трагедия на един нещастен народ, ограбен и предаден от човекът, който смее да се нарича президент на Украйна.

 

 

В навечерието на 5-та годишнина от кървавия Майдан, все повече хора се замислят какво всъщност се случи с Украйна, кой е виновен и каква щеше да е Украйна днес, ако не беше Порошенко. И най-важният въпрос: на кого е изгодна войната? Все пак, обнадеждава това, че започна търсенето на отговорите, а това обезателно ще доведе до истината рано или късно. И осъзнаването, че докато Порошенко е във властта мир в Украйна няма да настъпи.

Журналист от международното издание  International Policy Digest Южна Корея Мур Кванталиани на 4 януари публикува статия с разсъждения как може да се върне мирът в Украйна и да бъде прекратен конфликтът. Кореспондентът пише, че САЩ са заинтересувани Виктор Янукович да бъде върнат, за да стане своеобразен миротворец между Украйна и Донбас. Звучи, като разкаяния за причинения майдан и назначаването на Порошенко.

Мур Кванталиани съобщава в материала си, че американските политици са признали, че Украйна е надхвърлила собствените им очаквания и е станала неуправляема.

А имайки предвид, че и САЩ, и ЕС, и международните финансови институти инвестират в Украйна, то съответно и във войната, която ще продължава докато Порошенко е на власт.

 

Започва постепенното осъзнаване на мащабите и значението на войната в Украйна, защото ако тя не бъде спряна, вероятността да прерасне в трета световна война съвсем не е за подценяване…

В края на месец март в Украйна се очаква провеждането на президентски избори. Ако тези избори се случат, защото не би следвало да изключваме варианти като отмяна на изборите, въвеждане на военно положение вследствие на провокация и прочие.. И ако изборите все пак се случат, украинския народ има шанс да се освободи от палача си Порошенко…

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;