В Самарския край се попълниха редовете на Юнармия

Клетва на юнармеец дадоха 14 учащи се от училищата в Промишления район на Самара.

Мероприятието се състоя в рамките на концерта, посветен на 30-та годишнина от извеждането на съветската войска от Афганистан.

По-рано съобщихме, че активисти от движението  «Юнармия» разговаряха по телемост с подрастващи от сирийския Дамаск. Това съобщи началникът на департамента за военно-патриотично възпитание от «Юнармия»  Антон Кузнецов.
Отбелязва се, че телемостът е бил организиран от Министерството на отбраната на Русия.
«Телемостът стана важен етап по пътя към сближаването. Децата
 разбраха, че имат много общо. Всички те обичат празниците, обичат подаръците, сюрпризите, играят футбол, рисуват и четат еднакви книги. А главното е, че искат повече да разберат за отсрещния и в бъдеще да общуват също», заяви Кузнецов.

Той отбеляза, че руските и сирийските подрастващи са обсъдили училището, разликите и приликите в културите, спорта и настъпващата Нова година.

Според него, именно в подобни моменти «сред децата са раждат чуждствата единство, патриотизъм, интерес към историята на другите народи».

По-рано се съобщи, че «Юнармия» в рамките на благотворителна акция е предала на децата на сирийския град Скалбия над 600 комплекта с новогодишни подаръци.

 

Тагове: ;