Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прогнозира тежки европейски избори, като всяко едно подценяване на опонентите може да донесе в крайна сметка разочарование. Очакванията си за евровота както и други политически теми той е коментирал пред журналисти в Пловдив, съобщава пресцентърът на партията.

Според Цветанов оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори, но партията счита всички свои кметове за успешни.
По думите му, цитирани в информацията, евровотът ще покаже и какво ще бъде бъдещето на

Европа през следващите пет години. Важно е да провокираме у хората повече еврооптимизъм, е подчертал зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов е отбелязал също, че когато Румен Радев бе избран за президент през 2016 г., хората са очаквали да бъде обединител, но той е направи точно обратното.

«Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен — е да защитава интересите на една фирма», е казал Цветан Цветанов.

На въпрос дали очаква партия на Радев зам.-председателят на ГЕРБ е коментирал, че «амбицията е едно, но реалните възможности са друго. Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза».

Тагове: ; ;