11 януари 2019-Нюз Фронт.

Може ли да се очаква гражданска война в САЩ и смята ли Доналд Тръмп да изведе хората по улиците?

Не можем да не забележим, че в САЩ се наблюдава хаос. Работата на правителството е блокирана. Вече две седмици действа режимът Shut Down, при който финансирането на федералните служители е замразено, не работят голяма част от правителствените учреждения. Започва да расте глухото недоволство на американците, но изход от ситуацията за сега не се вижда на хоризонта.

 

Формална причина за случващото се, е нежеланието на демократите в палата на представителите от една страна и Тръмп, а от друга страна- намирането на компромис във въпроса по строителството на стена на границата с Мексико, в размер на 5 милиарда долара.

Но, ако се погледне в дълбочина, причината за кризата е по-скоро идеологическа и политическа. И такава ситуация има всички предпоставки за избухването на гражданска война.

Докато мозъчните центрове на САЩ успяват да разпалват и поддържат военни конгликти в различни точки на света, то незабелязано под носът им е може да избухне гражданска война, която да помете представите за «американска мечта».

Как ще се развият събитията само времето ще покаже.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;