Израелското издание The Jerusalem Post публикува материал «Време е да се каже истината за Украйна», в който споделя неудобна за Запада информация за държавния преврат в Украйна.

В публикацията става дума за това, че все повече западни политици признават събитията през 2013-2014 години в Украйна за манипулация и провокация с исторически мащаби.

Много са убедени, че «революцията на достойнството» е била използвана за завземането на властта и за организирането на тотално политическо преследване на инакомислещи и политически конкуренти.

Изданието прави пряка аналогия между бенефициентите на Майдана и румънските чиновници, дошли на власт в резултат на «румънската революция»: впоследствие те бяха обвинени в престъпления срещу човечеството.

«Главната прокуратура на Румъния стигна до извода, че през декември 1989 година с помощта на дезинформация в страната беше създадена атмосфера на тотална психоза, което доведе до хаотични силови действия, до противоречиви военни заповеди.

В резултат в рамките на няколко дена след 22 декември 1989 година бяха извършени 862 убийства на представители на бившата власт, а 2150 човека бяха травмирани или подложени на невъобразим натиск», отбелязват авторите на статията.

Журналистите припомнят, че екс-президентът на Украйна Леонид Кравчук е потвърдил, че пред февруари 2014 година му е било известно за «плана Чаушеску» — подготвящ убийството на действащия в онзи момент президент Янукович.

Позовавайки се на разследвания на европейски и американски колеги, авторът на статията твърди, че организаторите на «революцията» от 2014 година са извършили разстрел на протестиращи и правоохранители, за да дискредитират властта.

В качеството си на пример журналистите цитират делото Янукович.

В частност, уточнява се, че за пет години нито една страна в света не е потвърдила наличието или замразяването на каквито и да било парични средства или активи.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ;