11 януари 2019-Нюз Фронт.

След като Великобритания обвини Русия в отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, без да представи каквито и да било аргументи или факти, двамата руски граждани останаха скрити от погледа на света.

Достъп до тях не беше разрешен нито веднъж на близки и роднини. Един вид, своеобразен плен.  Къде са днес Сергей и Юлия Скрипал, никой не може да каже.

 

«Смятам, че Сергей Викторович ( Скрипал) най-вероятно не е жив. Защото разбирате ли, има огромно количество факти, които свидетелстват за това, и ако той наистина беше жив, все щеше да даде някакъв знак», — заяви племеницата на Сергей Скрипал Виктория.

 

 

» Докато съществува илюзията, че той е жив, Великобритания може да продължава да шантажира Русия.

«Живи са, ние ги държим, грижим се за тях, вижте ни колко сме добрички…», но всичките им заявления се правят в една посока : «ние знаем, че това е направено от Русия, няма да доказваме това и няма нищо да представяме и даваме.. А ако върнат мъртвото тяло ( на Скрипал) ще им се наложи да приключат случая. 

И тогава ще трябва да търсят нов повод как да шантажират Русия», — заяви племенницата на Сергей Скрипал Виктория, която смята, че това позволява на Запада да въвежда нови санкции срещу Русия.

 

На 5 март 2018 в британското градче Солсбъри на пейка са открити мъж и млада жена в безсъзнание.

По-късно Великобритания обявява, че това са Сергей Скрипал ( бивш полковник на ГРУ) и дъщеря му Юлия, пристигнала на гости.

Великобритания представя версията, че двамата са отровени с бойното вещество «Новичок» от Русия.

До ден днешен, никой не е виждал и двамата.

Юлия се появява веднъж в интервю, изцяло подготвено от специалните служби на Великобритания, в което личи, че момичето говори по предварително подготвен текст. След това, нито веднъж никой не вижда нито нея, нито Сергей Скрипал.

Великобритания отказва какъвто и да било дотъп, в това число и консулски на руската страна. Отказ получават и роднините.

Къде са днес баща и дъщеря Скрипал, и живи ли са- никой не знае.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;