Ислямска република Иран скоро ще пусне в космоса спътници с ракети, създадени в страната, това заяви президентът на страната Хасан Рохани.

По-рано иранският президент Хасан Рохани окачестви изтеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение и повторното налагане на санкции като икономически тероризъм, предаде Ройтерс. Това съобщи БТА.
Освен това Рохани предупреди, че ако наложените санкции отслабят способността на Иран да се справя с тях, към Запада ще се насочи «потоп» от наркотици, бежанци и атентати.

«Предупреждавам тези, които налагат санкции, че ако бъде засегната способността на Иран да се бори с наркотиците и тероризма, няма да бъдете в безопасност от потоп от наркотици, бежанци, бомби и тероризъм», подчерта президентът в реч по иранската държавна телевизия.

Рохани призова страните от региона към сътрудничество в борбата с тероризма, предаде ТАСС, цитирайки телевизия «Маядин».

«Страните, които ни бойкотират, трябва да знаят, че действията им няма да окажат никакво влияние на способността ни да се борим с тероризма», подчерта той.

 

Тагове: ; ; ;