Съвсем наскоро ще настъпи годишнина от приемането от украинския парламент на т.нар. «закон за реинтеграцията на Донбас», но поставените от киевския режим цели са твърде противоречиви и далеко от реалността.

Това сподели публицистът от Финландия Йохан Бекман в студиото на агенция  News Front.

Той подчерта, че западните страни, които имат значително влияние върху киевския режим, не винаги напълно разбират какво се случва в Украйна.

Техните принципи на външна политика често пречат на конструктувната позиция, дори когато става дума за откровено нарушаване правата на човека, за постоянните обстрели над жителите на Донбас, както и за разгула на национализма.

«Плановете на украинските власти са абсурдни и нералистични. Нито нормалните хора, нито западните лидери разбират защо Киев си поставя подобни политически цели.

На всички е известно, че САЩ и Британия оказват голямо влияние върху украинските власти», сподели експертът.

Според него, понастоящем е трудно да се направят прогнози относто бъдещето на Украйна, но най-разумно би било да се направи трибунал за военните престъпления, които са дело на украинските власти.

«Би било справедливо да се накажат военните престъпници, на първо място Порошенко, след това другите, това може да се направи чрез трибунал», добави публицистът.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;