Политологът и икономист Александр Дудчак коментира изявлението на президента на Украйна Петро Порошенко за това, че страната е успяла да обезпечи макрофинансовата стабилизация и да излезе от зоната на риска.
Эксперт назвал «наглым враньём» заявление Порошенко о выходе Украины из зоны риска

  • Според Порошенко, когато той встъпипл в дължност, Украйна е била на половин стъпка от дефолта и на стъпка от националната катастрофа.

«Най-вероятно Порошенко е имал предвид някаква много малка микростабилизация, защото въобще и не може да става дума за каквато и да било стабилизация. Точно в момента на преврата Украйна дори беше в много нормално състояние, особено след подписването на споразумението между Украйна и Русия през декември 2013 година», каза той.

Експертът отбеляза, че преди встъпването на Порошенко в длъжността президент Украйна е имала много добри переспективи на развитие на икономиката, промишлеността, енергетиката и  много други отрасли.

«Но цялата тази власт, който е представена в лицето на Порошенко, загроби всичко.

Тя извършва съзнателно унищожаване на енергетиката, за никаква стабилност не може да се говори, защото са изгубени цели отрасли в промишлеността, дълговете са колосални..

Порошенко за пореден път лъже нагло», подчерта той.

По-рано Порошенко заяви, че Украйна за последните четири години е успяла да излезе от зоната на риска.

 

Тагове: ; ; ; ;