11 януари 2019-Нюз Фронт.

Въоръжените сили на Украйна, в нарушение на Минските споразумения, очакват доставката на безпилотни летателни апарати (БПЛА) турско производство до линята на разграничение, съобщава Народната Милиция на Луганска Народна Република позовавайки се на разузнавателни данни.

 

 

«Според нашите данни, в зоната на провеждане на ООС* ( * Операции на обединените сили) се очаква доставка на рурски безпилотници. В тази връзка в подразделенията на 54-а отделна механизирана бригада на ВСУ се провеждат мероприятия по набирането на военнослужещи на ВСУ за преминаване на курсове по подготовка и повишаване на кфалификацията на оператори на БПЛА в базата на Житомирския Военно-Авиационен Институт»,- се посочва в съобщението.

 

«Подразделенията за ПВО на Народната милиция на ЛНР дават денонощни бойни дежурства и всеки украински безпилотник, който бъде засечен на наша територия ще бъде унищожен»,- коментираха ситуацията в ведомството по отбрана на ЛНР.

Припомняме, че Порошенко заяви за въвеждането на нов режим операции в Донбас на 30 април 2018 година- или режим за Операции на обединените сили (ООС).

Според замисъла на киевските стратези, операцията трябва да завърши с окупацията на територията на Донбас ( и военни паради на украинксите войски, които да преминат след окупацията на Донецк и Луганск).

 

 

По всичко личи, че Киевския режим не се е отказал от плановете си и търси варианти за осъществяването им, още повече, че в края на месец март предстоят президентски избори в Украйна, от които много се притеснява заемащия длъжността президент- Порошенко. Според различни източници, Порошенко планира провеждането на операция, която да провокира въвеждане на повторно военно положение в Украйна, за да избегне провеждането на президентските избори.

Продължаваме да следим ситуацията.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;