11 януари 2019-Нюз Фронт.

За есента и първият месец на зимата в Грузия са загинали около 200 души вследствие на вируса H1N1 ( така нареченият «свински грип»). За да избегне паника сред населението официалната власт признава едва 9 жертви на вируса. Но с потвърждение на заболяването от вируса в грузинските клиника са хоспитализирани още 640 души, 39 от тях се намират в отделението по реанимация. Информацията се потвътждава и от директорът на Центъра по контрол на заболяванията Амиран Гамкрелидзе и министърът на здравеопазването на Грузия Давид Сергеенко.

 

 

H1N1 подтип на вируса А, който предизвиква най-мащабни епидемии. Съдейки по обстановката в Грузия, мащабна епидемия от свински грип, заплашва да обхване на само южнокавказката република, но и целият регион.

 

Фактът на мащабната епидемия може да бъде потвърден с помощта на Полимеразна верижна реакция (Polymerase Chain Reaction, PCR)— експериментален метод  от молекулярната биология, позволяващ постигането на значително увеличение на малки концентрации определени фрагменти нуклеинова киселина (ДНК) във биологически материал ( проба).

 

Властите на Грузия отказват да проведат ПЦР, оправдавайки се, че методът е доста скъпо удоволствие- провеждането му излиза около 150 милиона долара. Тук е моментът обаче да се постави въпросът- А колко струва човешкият живот? Ако с действията си, или, с бездействието си, властите на южно-кавказката република са допуснали умирането на над 200 души, то какво още трябва да се случи, за да предприемат каквито и да било мерки?.

И тъй като подобен въпрос остава без отговор, може да се направи извод, че властите на Грузия нямат политическа воля, а не пари. Според резултатите на изследванията ще бъде потвърдено, че въпросният щам на вируса има синтезиран произход и е пуснат от разположената в столицата на Грузия, Тбилиси военно-биологична лаборатория на САЩ, по-известна как център » Ричард Лугар».

 

 

Тогава ще се наложи да се признае истиността на появилата се по-рано информация, която свидетелства, че «център Ричард Лугар» е секретна военно-биологическа лаборатаория, в която се провеждат експерименти и разработки на биологическо оръжие. За провеждането на експерименти над живи хора, голяма част от които след експериментите вече не са между живите, а причината на смъртта е » неизвестна».

Властите на Грузия не могат дълго да отричат и крият опасността от епидемия, а такава опасност, съдейки по фактите определено съществува.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;