Каракачанов: Във Войводиново се очаква организация на бивши военни

Каракачанов: Във Войводиново се очаква организация на бивши военниКрасимир Каракачанов имал информация, че във Войводиново се очакват представители на организация на бивши военни, но целта им не била незаконни действия. Вицепремиерът и военен министър обясни това в отговор на журналистически въпроси в НС за ситуацията в селото след побоя на 33-годишния военнослужещ Валентин Димов.
Знам, каза той, че там се подготвят да отидат представители на една организация на бивши военни. Разговарял съм с тяхното ръководство, уверението е, че отиват да изразят съпричастност с бития си колега, а не да вършат незаконни действия.
Мисля, че полицията ще си свърши работата както първата вечер, когато напрежението и емоцията бяха най-силни. Така вицепремиерът коментира друга информация — за очаквани тази вечер във Войводиново футболни агитки.
Той обобщи ситуацията — спокойна, населението е доволно, две трети от гетото е премахнато.Оттук нататък, по думите му, е въпрос на процедура по-трайните постройки също да бъдат премахнати, тъй като и те са незаконно построени.
Каракачанов е убеден, че няма да има междуетническо напрежение, но е необходима интеграция на ромите. Според него всяка една община трябва да си направи програма за събаряне на незаконни постройки.
Който работи, изкарва си прехраната, отива, наема си квартира, в България има хиляди села, в които има и празни къщи, плащаш си тока и водата, работиш, учиш, заключи вицепремиерът.

Повече не трябва да си затваряме очите, част от това население, особено в малките населени места, смята, че има само права и всички са му длъжни, категоричен е Красимир Каракачанов.
 

Коментари:

Зареждане ...