Каракачанов: «Двамата нападатели над военния не могат да говорят български»

Всяка община трябва да си направи програма за незаконните постройки и те да бъдат премахвани, обяви в парламента вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Мисля, че полицията ще си свърши работата на протеста във Войводиново.

Знам, че там се подготвят да отидат и представители на една организация на бивши военни, разговарял съм с тяхното ръководство и уверението им е, че те отиват да изразят съпричастност с бития свой колега, а не да вършат незаконни действия“, заяви Каракачанов.

Министърът посочи, че в момента ситуацията в населеното място е спокойна и населението е доволно.

„2/3 от гетото е премахнато и оттук нататък е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също премахнати, тъй като са незаконни“, каза вицепремиерът.

По думите му двамата нападатели над военния не могат да говорят български.

„Единият имал диплома за осми клас, за да може да си купи кола.

Затова националната програма ще я внеса в Министерски съвет, за да бъде гласувана, защото смятам, че не трябва да си затваряме очите.

Част от това население си мисли, че има конкретни права и всички са им длъжни и конкретният случай във Войводиново е показателен за това“, каза още той.

Каракачанов обясни, че на стотици места в България има такива незаконни постройки като във Войводиново.

„Аз лично смятам, че всяка една община трябва да си направи програма за незаконните постройки – особено онези, които са строени с подръчни материали и са опасни за хората, трябва да бъдат веднага събаряни“, каза още той.

Фокус

Коментари:

Зареждане ...