Въпреки обявеното от американския президент Доналд Тръмп изтегляне на военните сили от Сирийската арабска република, Съединените американски щати извършват нови военни доставки в източната част на река Ефрат и Айн ал-Араб (Кобане).

Въпреки това, в противоположната посока, подкрепена от официалната власт на Сирия, руската военна полиция започна патрулиране по турската граница, северно от град Манбидж.

Това съобщиха американски журналисти от мястото на събитието.

Видеото е на американски журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че представителат на руската военна полиция Юсуп Маматов заяви, че сътрудниците на структурата са започнали патрулиране в района на Манбидж в сирийската провинция Алепо.
«Днес пристъпихме към патрулиране в  зоната за сигурност в района на населеното място Манбидж и неговите околности. Задачата ни е да обезпечим сигурността в зоната на отговорност, да контролираме положението и преместването на въоржените части», заяви той.
Според него, местните жители съобщили за оръжие на напусналите региона терористи.
По-рано ръководителят на Центъра за примирие между враждуващите страни в САР генерал-лейтенант Сергей Соломатин заяви, че руските военни са оказали съдействие на сирийците в транспортирането на оръжието, изоставено от членовете на незаконните въоръжени части в провинция Дераа.

 

 

Тагове: ; ;