10 януари 2019-Нюз Фронт.

Наближават президентските избори в Украйна, които трябва да се състоят в края на март 2019 година. Това е може би единственият шанс за надежда на украинския народ да се освободи от палача си- Порошенко.

Осъзнавайки това, последният опитва предварително да се подсигури, като лиши от право на гласуване милиони украинци, избягали в Русия. Планът на Порошенко включва провокирането на изнасяне на съдебно решение за отмяна на предстоящите избори.

 

Такова мнение изрази и украинския политолог  Руслан Бортник в ефир на украинския YouTube-канал «Informator.ua».

» Фактически, недопускането на милиони граждани на Украйна, които работят в Русия, може да стане причина за отмяна на резултатите на предстоящите президентски избори през март тази година. И не е изключено, че това се прави умишлено. Един вид  план «D», — отбеляза експертът.

Според мнението на политолога, сегашният режим, управляващ Украйна, ще загуби на президентските избори, а лишавнето от право на глас милиони граждани на Украйна, ще позволи «пускането на изборите отново».

 

» Очаква се, че съдът ще подкрепи инициативата, че един вид, ето, хората не са гласували, а все пак са голяма част от електората, и ще станем свидетели на нови президентски избори», — поясни Бортник.

По думите на експерта, планът на Порошенко е бомба със закъснител, която подрива основателно легитимността на избирателния процес.

 

Отделен момент е, че остава висока опасността от провеждането на военна провокация, която да позволи на Порошенко да отмени изборите съвсем в условията на военно положение.

Продължаваме да следим ситуацията в развитие. Очаквайте подробности.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;