Очевидци: «Беше жесток побой! Шутираха го със засилване предимно в главата»

Очевидец на жестокия побой във Войводиново: Циганите СЪС ЗАСИЛВАНЕ го шутираха в горната част на тялото и ОСНОВНО В ГЛАВАТА!

Снимка: БЛИЦ

BNews представя разказ на един от тримата очевидци на жестокия побой от цигани на военен във Войводиново, който накара цялото общество да настръхне от бруталността и чувството за безнаказаност на биячите.

*Публикуваме без редакторска намеса.

«Не бих написала всичко това, ако не бяха десетките спекулации по социалните мрежи, вкл. и по някои медии, относно инцидента в с. Войводиново, обл. Пловдив, на 06.01.2019 година.

Беше жесток побой! Още съм в шок!

Аз съм един от тримата свидетели, които първи се намесихме, предотвратихме убийството на момчето и го пазехме, /за да не кажа направо бранехме!/ от развилнелите се, обезумели в жестокостта си цигани! Той беше така зверски пребит, че вече сам не би могъл да се защити по никакъв начин!

Ето какво се случи в този ден:
Около 13.20ч., потегляйки от с.Войводиново, обл.Пловдив, на кръстовището срещу църквата на селото, на около 200-250 метра пред нас, видяхме група развилнели се цигани да повалят на земята млад мъж, след което му нанесоха десетки удари с юмруци и шутове.

Случайно преминаваща в момента жена /българка, около 60-65 годишна, в последствие разбрахме, че е вече пенсионирана детска учителка, жител на селото/, се втурна да ги възпира и да брани поваления на земята човек„.

Докато ние обърнем колата в посока към мястото на инцидента, спря друг високопроходим лек автомобил /джип, марката, на който не видях добре/ Мъжът също се опита да възпре циганите, но те като глутница, по същия агресивен начин, се насочиха към него.

При това нападение. той бе изблъскан и едва vспя да се качи на колата си. запали и потегли по най-бързия начин. В момента на потеглянето, циганите продължиха ожесточено да удрят по вратите и стъклата на джипа му, да ритат по гумите„.

В този момент жената успя да помогне на момчето да се изправи на крака. Докато той се олуляваше и се опитваше да изчисти кръвта от лицето си, цялата група цигани /10-15 индивида/, отново се насочиха към него.

Повалиха го за втори път на земята„. и докато ние приближавахме и спирахме колата, виждахме как циганите СЪС ЗАСИЛВАНЕ го шутираха в горната част на тялото и ОСНОВНО В ГЛАВАТА! През това време успяхме и най-после се свързахме с тел.112.

По най-бързия начин слязохме от автомобила и буквално тичайки се насочихме към циганите, с цел да ги спрем, да помогнем на
момчето и на жената, която също бе в голяма опасност„.

Като видяха.че към тях се насочва джип и че слизаме, циганите побягнаха в посока циганската махала.

Момчето лежеше направо безжизнено на асфалта . В първия момент помислих, че са го убили !

Междувременно от 112 ни вързаха и с Бърза помощ. Бях повече от настоятелна в тона си, да реагират по най -бързия начин — и полицията, и медиците.

Положението на момчето бе повече от критично. Останахме да го браним, защото циганите стояха от другата страна на кръстовището и само чакаха да тръгнем, за да се върнат. За около 20-тина минути само ние тримата, с присъствието си се опитвахме да ги респектираме.

Междувременно пристигна полицейски патрул, след още около 10- тина минути втори полицейски патрул, после Бързэ помощ, която откара пребитото момче. Цялата му главата /под очите, в горната част на черепа/ бяха в огромни хематоми, кървеше от носа, устата и едното ухо„.

Гледката беше потресаваща!

Докато го пазехме от нападателите, установихме, че му липсва якето, което си е вече и грабеж„., /защото вероятно, в него са били телефона и портфейла му!/
Едва при пристигането на първия полицейски патрул, циганите се прибраха към махалата си. След още няколко минути пристигнаха и
специалните части …

Последващите действия няма да описвам — образува се досъдебно производство и тръгнаха съответните процедури по него със снемането на показания от нас тримата, като свидетели. „ и т.н. и т.н.

Докато приключат следствените действия, циганите вече бяха пристигнали и окупирали полицейския участък.„, както знаете, при всеки случай, те винаги много бързо се организират„.

Стадното чувство е силно развито! Сега очаквам да се появят в телевизионните студия и техните ревностни защитници, както от неправителствените организации, така и политици …

Всички знаем как се интерпретират и изопачават фактите, особено като предстоят избори, нали„„?!!

Татяна Бърдарова, Блиц

Коментари:

Зареждане ...