Частно Енерго работило в циганската махала във Войводиново

 В циганската махала с незаконни къщи във Войводиново функционирало частно Енерго, разкри кметът Димитър Тосев. Само първата къща в началото на гетото имала законно прокарано електричество, а тя захранвала всички останали постройки срещу такса от порядъка на 30 лв. Това съобщава Канал 3.

За целта били използвани всякакви кабели и проводници, които се връзвали към единствения абонат, който пък си плащал редовно сметките, разказа кметът по бТВ и Нова телевизия.

Бутането на незаконните цигански къщи продължава и днес, багерите вече са там. Хората ги няма, тъй като те се изнесоха още преди ден. Някои се върнали да си вземат оставения багаж, а зарязаните печки, хладилници, велосипеди и мотопеди ще бъдат дадени на съхранение в полицейското управление, откъдето собствениците могат да си ги вземат.

В отговор на въпроса какво ще стане с многото животни, които жителите на незаконната махала изоставиха, кметът заяви, че той лично ще ги храни с хляб, докато бъдат настанени в приюти. Става въпрос за немалко кучета, котки и кокошки, които се разхождат зарязани и гладни в снега покрай първите пет срутени постройки.

Жителите на гетото са се пръснали при роднинин по околните села, каза още кметът.

Местната власт не може обаче да отговори защо от няколко къщи преди пет години за отрицателно време незаконната махала се е разраснала. Кметът отрече обвиненията, че събарянето е пиар акция на ВМРО.

Къщата на двамата братя-побойници, снимка: в. Марица

Частно Енерго работило в циганската махала във Войводиново

Коментари:

Зареждане ...