Британци отказват децата им да изучават ислям.

10 януари 2019-Нюз Фронт.

Родители на деца от Юго-Източна Англия се обявиха срещу изучаването на Ислям, и масово извеждат децата си от такива уроци или места за богослужения. Данните идват от Постоянният консултативен съвет по религиозно образование (SACRE), съобщава местното издание Thurrock Gazette.

 

Съветът по религиозно образование смята да проведе разследване, което да покаже количеството отказали децата им да се обучат в ислям.

 

«Децата, които трябваше да изучават Ислям, повече не се обучават. Не е ясно, дали става въпрос за широко разпространен проблем в градът, но е ясно, че SACRE трябва да проведе разследване по случая», — се посочва в отчета на организацията.

 

Трябва да се отбележи, че всички образователни учреждения финансирани от държавата във Великобритания са задължени да преподават религия, или с други думи, религиозното образование в държавните училища е задължиелно.

Единствено, родителите имат право да освободят децата си от такава възможност, от всички уроци по религия или частично.

Въпреки това, Англиканската църква през 2017 година призова за лишаване от тази възможност, мотивирайки призива си с това, че «фундаменталистките» родители » злоупотребявали » с това си право, с което усилвали «религиозната ненавист».

 

Към настоящия момент, родителите могат същио така да освобождават децата си от някои уроци по сексуално възпитание.

Англия отдавна не е същата. Толерантна и многообразна става кашата в детските умове на британчетата.

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...