Циганското гето във Войводиново започнало да се изнася

Циганското гето във Войводиново започнало да се изнася До края на деня се очаква кметът на община «Марица» Димитър Иванов, на чиято територия се намира село Войводиново, да издаде заповед за събаряне на опасните постройки в ромската махала на селото и веднага след това ще се престъпи към действие. За БТА той каза, че до момента са съставени 18 констативни протокола за незаконни постройки, 15 от които са определени като опасни. Това съобщи БТА.

За останалите незаконни сгради ще се проведе стандартната процедура за премахване, която включва право на обжалване в 14-дневен срок.

Според него ще се използват всички възможности за най-бързото разчистване на гетото. Една тях предвижда събаряне на постройки, които са построени на общински терен и нямат собственици, каквито са една голяма част от сградите в махалата.
Директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков каза, че днес около 20 души, обитаващи махалата, са започнали да изнасят покъщнината си. Всички са проверени, съставени са 11 акта по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските документи за самоличност и Закона за движение по пътищата.
Илков уточни, че полицията е направила всичко, което се изисква по бързото полицейско производство, двете лица, нанесли побоя над Валентин Димов във Войводиново, да бъдат издирени и задържани.
По отношение на протестите полицейският директор каза, че полицията няма да позволи ескалиране на напрежение, безредици и всичко онова, което би застрашило обществения ред в селото.

Коментари:

Зареждане ...