9 януари 2019-Нюз Фронт.

Въпреки проваленият референдум по встъпването на Македония в НАТО, про-западния режим на премиера Зоран Заев не спира опитите да изпълни поетият ангажимент пред «началниците си» и да вкара страната в НАТО въпреки съпротивлението на македонския народ.

Припомняме, че цената на евроатлантическата интеграция е преименуването на страната, за да се реши конфликта с Гърция. В замяна на това, на македонците им се предлагат прелестите на «европейския живот», но методичките по които например, номера минава в Украйна, в случая с Македония удрят на камък.

Народът отказва да продаде собствената си страна за съмнителни илюзии, и в страната не стихват протестите.

Тук трябва да се отбележи, че про-западните фигури във властта не се страхуват да прибягват и до наказателни мерки срещу собствения си народ. А именно- политически репресии и преследвания на неудобните и несъгласните.

 

Тази сряда, 9 януари, по време на поредната протестна акция, македонците се обърнаха с молба към президента на републиката Георге Иванов, да вземе решителни мерки за урегулиране на ситуацията в страната, докато нещата съвсем не са излезли извън контрол. Македонците искат защита от президента си, надявайки се, че той няма да допусне позорната сделка на Заев и Запада по смяната на името на Македония.

Протестиращите призоваха да бъдат освободени и всички политически затворници, които са жертва на действията на Зоран Заев.

» В предверието на незаконното, неконституционно и предателско гласуване, насрочено за 9 януари 2019 година, което цели смяна на името и идентичноста на Република Македония, Международното македонско правозащитно движение призовава президента Иванов да помилва всички македонци, които са задържани по политически мотивирани наказателни обвинения от режима на Зоран Заев.»

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;