Красимир Каракачанов: Няма как повече да се случи цигани да бият военен

Надявам се още утре в село Войводиново да бъдат съборени 15 незаконни и опасни постройки, каза пред журналисти в МС вицепремиерът и министър на  отбраната Красимир Каракачанов по повод  протестите в село Войводиново, Пловдивска област, след като там два души от ромската общност пребиха военен. Това съобщи БТА.
В селото, на площ от 1.8 декара, при изключително лоши условия и без никакви строителни разрешения живеят 200 души. Още вчера беше извършена проверка на постройките през местното дружества за електрозахранване и през поделението на дирекцията за пожарна безопасност и защита на населението.

Установи се, че там има 15 опасни постройки и те ще бъдат съборени, надявам се още утре, каза Каракачанов.

За другите незаконни постройки следва процедура с констативни протоколи, връчване на заповед, период на обжалване от 15 дни и пристъпване към събаряне, допълни министърът.
Циганската престъпност е изключително болен въпрос, подчерта Каракачанов.

Важно е да се отбележи, че моделът на  интеграция  на тези хора в обществото не дава резултат, посочи той.

Как очаквате да реагирам, когато двама младежи които трябва да ходят на училище и да работят, пребиват  военнослужещ, посочи той.

Опитах се да бъда дипломатичен и да се съобразявам с това, че съм министър, иначе щях да кажа много други неща.

Никой не може, без значение какъв цвят на кожата има или от какъв етнос е, да бие полицай или военен — това няма как да се случи и няма да се случва, докато съм министър, добави Каракачанов.

За 25 години се усвоиха десетки милиарди левове от фондовете за интеграция и тези хора живеят още по-зле от преди.

Въпросът е те да разберат, че законът важи за всички и не може да има привилегировани групи от населението, каза Каракачанов.

Общината в село Войводиново е отпуснала безплатно 18 парцела на тези хора за да си постоят жилища.

Срещнали са отказ и искане общината да им ги строи, допълни вицепремиерът.

Коментари:

Зареждане ...