«Глупо и непрофессионально». Депутат прокомментировала удаление деклараций о доходах c сайта Центризбиркома

Депутатът-комунист Инна Шупак раскритикува решението да се изтрият от сайта на Централната избирателна комисия декларациите за доходите на кандидатите за депутати. Според политика, ЦИК си играе с огъня, съобщава  1news.md

«ЦИК явно си играе с огъня. По-глупаво и непрофесионално решение човек не може да си представи. Вчера декларациите за доходите на кандидатите за  депутати бяха достъпни на официалния сайт на ЦИК. Днес декларациите вече са изтрити», написа допутатът в социалните мрежи.

В тази връзка Шупак публикува в социалните мрежи информация за своите доходи и имущество:
«През 2017 година съм получила заплата като депутат в Парламента в размер на 131 хиляди и 571 леи, а също 13 хиляди и 515 леи под формата на премии и командировъчни.

През 2018 година общата сума на заплатата ми беше 122 хиляди и 323 леи, а също 13 хиляди и 115 леи като премии и командировъчни.

Не притежавам движимо или недвижимо имущество, никога не съм притажавала».

По-рано се съобщи, че ЦИК е изтрила от сайта декларациите за доходите на кандидатите за депутати.

Това се случило, след като информацията за доходите и имуществото на олигарха Владимир Плахатнюк станала достъпна за обществото.

Петя Паликрушева

Източник: http://1news.md/politica/64486-glupo-i-neprofessionalno-deputat-prokommentirovala-udalenie-deklaraciy-o-dohodah-c-sayta-centrizbirkoma.html

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;