Американският президент Доналд Тръмп отново повтори заплахата си да обяви извънредно положение в страната заради въпроса за граничната сигурност. Тръмп повтори заплахата си в момент, в който продължават преговорите за прекратяване на частичната парализа на дейността на федералните служби, предаде ДПА. Това съобщи БТА.

Тръмп вече отправи подобна заплаха в петък. Той каза днес, че може да реши въвеждане на национално извънредно положение в зависимост от онова, което ще се случи в идните няколко дни, навеждайки на мисълта, че преговорите, започнали в събота, може да продължат до средата на идната седмица.
«Разглеждаме въпроса за национално извънредно положение, защото имаме извънредна национална ситуация», каза Тръмп, след като се върна в Белия дом от президентската резиденция в Кемп Дейвид.
Тръмп продължава да настоява Конгресът да предвиди в бюджета 5,6 милиарда долара финансиране за стена по границата с Мексико с цел засилване на сигурността и контрола върху нелегалната имиграция, трафика на хора и на наркотици.
В петък Тръмп номинира вицепрезидента Майк Пенс да ръководи президентския екип в преговорите с екипа на Конгреса за намиране на изход от частичната парализа на федералните служби.
«Тръмп е ангажиран с въпроса за гарантиране на сигурността по границата, построяването на стената и с това да се поднови работата на нашето правителство», написа днес в Туитър Майк Пенс.

Тагове: ; ; ; ; ; ;