7 януари 2019-Нюз Фронт.

Съвсем скоро скандално известното дело «Скрипал» ще отбележи годишнина. За цялото това време Лондон всячески успя да използва произшествието в Солсбъри в политическите си цели, но пък, прогрес в разследването няма до днес, като изключим празните и безпочвени обвинения към Москва, в които даже децата не вярват.

Остава и един основен въпрос- все пак, къде са баща и дъщеря Сергей и Юлия Скрипал?

 

 

Дълго време местонахождението на бившия полковник ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия остават неизвестни. Контакт с тях нямат дори роднините,, които многократно са се опитвали да стигнат до Великобритания, което властите очевидно са възпрепятствали.

В Лондон темата за изчезването на Юлия и Сергей Скрипал   се избягва дълго време, но очевидно  въпросите стават все повече.

В тази връзка Лондон пусна в ход медиите, а вестник The Daily Telegraph „Дейли Телеграф” разказа нова история, криейки се зад източници в службите за сигурност.

И така, към новата «приказка» на британските медии:

Заслужава да се отбележи, че въпреки наличието на „източници“, материалът е написан под формата на чисти предположение и според един от тях те живеят в много тесен кръг от медицински експерти, които живеят на юг от страната. В публикацията се казва също, че британските разузнавателни служби биха могли да предоставят на Юлия работа, за да я интегрират в обществото, като същевременно запазят нивото на защита. Авторът на статията не уточнява за какъв вид работа става въпрос, но предполага, че знанието на руския език може да бъде от полза.

 

Въз основа на написаното може да се съди, че статията е написана изключително за вътрешния потребител и публика. Това се потвърждава и от факта, че авторът, който отново се позовава на източници, пише как Юлия Скрипал комуникира с приятели и роднини, въпреки че последните многократно са заявявали обратното.

В същото време „източниците“ съобщават, че някои приятели, включително руснаци, са я посетили миналото лято.

По такъв начин, британските медии по поръчение на правителството се опитват да замажат ситуацията относно истината къде все пак се намират Сергей и Юлия Скрипал, и живи ли са въобще.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;