7 януари 2019-Нюз Фронт.

Този месец се навършват 30 години от момента на взривяването на бомба на борда на рейс  PA 103 на авиокомпания Pan American (снимката вляво), летящ по маршрут Лондон-Ню-Йорк.

 

( При атентата тогава загиват 270 души от 11 държави).

Лъжливата история на британското и американско правителства, измислена, за да обвиният Либия и да оправдаят свалянето на либийския лидер Муамар Кадафи, изисква фалшифициране на доказателствата и обвинителната присъда в подправено съдебно разбирателстви по отношение на грешния човек. За да сработи плана, беше необходимо още следене на роднините на загиналите, за да се попречи на опитите им да се доберат до истината.

Мащабът на тази операция беше разкрит миналата седмица в резултат на частично обнародване на документи на британското правителство от Националният архив на Обединеното Кралство. Сред разкритите шпионски операции се оказват разшифровки от подслушване на телефони, хакерски атаки на лични компютри и следене на чужди електронни пощи.


Разкритата архивна информация показва още, че същите методи се използват от 2014 година, за да се изфабрикува вината на Русия за свалянето на боинг МН17  на авиокомпания  Malaysia Airlines над Украйна ( първата снимка най-горе вдясно), за да има основание да се аргументират някак глобалните санкции срещу Русия, плюс- започването на операции по свалянето на президента на Русия Владимир Путин.

Но 30 години държавни тайни за оправдаването на държавна лъжа са недостатъчни, за да бъдат привлечени към отговорност онези, които са отговорни за тази лъжа, или за да се окаже истината по-силна от тях.

 

Самолетът на американската компания РА 103 на 21 декември 1988 е взривен над Локбъри. Шотлондия. В атентата загиват всички 270 пътници от 11 различни държави. За случилото се обвиняват Либия.

И първите страници от изданията на Рупърт Мърдок: отляво — 24 февруари 2011 година, дясно- 20 октомври 2011 година. Заглавието вляво » Кадафи е заповядал вривяването на самолета на Локърби», дясно: «Кадафи е убит с куршум в главата. Това е за Локърби. И за Ивонн Флетчър. И за жертвите на Ирландската Републиканска Армия».

Срокът от 30-годишното постановление за пазене на държавни документи по това дело изтича в Националния архив. В предварително съобщение, пак публикувано в издание, което принадлежи на Рупурт Мърдок, миналата седмица се твърди, че те са «виждали» тези документи от Националния архив, но вестникът не ги публикува. Съобщението за документите се появява в шотландския раздел на петъчното издание на вестник «Times»(» Таймс»). Същото съобщение се появява и в «Scotish Sun» (Скотиш Сън)

В съобщението се разказва, че чиновници от правителството на тогавашният премиер Маргарет Тачър, са се договорили за особено специални, тайни мерки на » внимателно проследяване и наблюдение» на роднините на загиналите пътници, заради опитите им да  разследват факти на случилото се. ( Тоест, да се попречи на когото и да било да се добере до истината)

В съобщението във вестника не се посочват имената на чиновниците от Министерството на външните работи, кореспонденцията им с шотландския лорд-адвокат ( генерален прокурор на Шотландия) с Маргарет Тачър. Също така не се дават подробности относно следенето и операциите по разбиване на електронни пощи, не се разкрива и ролята на медиите, които са участвали в създаването на официалната лъжа за «вината» на Кадафи.

 

» Семейства от Локбъри: Държавата ни шпионираше»

източник: «Таймс», 30 ноември 2018 година.

Това съобщение във вестника, потвърждава, че голяма част ит документите на бритнаското правителство по делото «Локърби» продъжават да остават скрити; най-важните от тях, възможно са били унищожени, за да не бъдат огласени никога, смятат близки на жертвите в атентата. Медиите на Мърдок, които тогава възглавяват откровената фалшификация, продължават да упорстват.

 

( Главен обвинител в САЩ по делото за вината на Либия в атентата над Локърби е…Робърт Мюлер, който към днешна дата е специален прокурор по наказателни дела водени срещу Русия, с обвинения за руска намеса в американската политика).

Три години след атентата в Локърби Мюлер става временно изпълняващ длъжността заместник генерален прокурое, отговарящ за предявеното през ноември 1991 година обвинение към либиеца Абделбасет ал-Меграхи, по- късно осъден за атаката.

Миналата седмица, министерството на външните работи на Великобритания заяви пред журналисти:

 

«Няма да коментираме съдържанието на нашите архивни документи».

В допълнение към съобщенията в Шотландия и Четвърти канал на телевизията в Лондон се цитира Аамер Анвар, адвокатът на осъденият либиец обвинен в атаката над Локърби.

 

» Не е удивително, че специалните служби са имали разпореждане да следят роднините на британците загинали в атентата..тези роднини до сега не са се отказали да търсят истината», казва адвокат Анвар, който признава, че е шокиран от наглостта на британското правителство да публикува документите, като едновременно с това не само не публикува, но и унищожава най-важните от тях.

 

В случая с МН17 британските съдилища отказаха да отворят правителствени документи, нито позволиха на адвокатите на роднините да се запознаят с причината на смъртта на десет британски граждани, загинали на борда на самолета. Решението за забрана на слушанията в коронерския съд във Великобритания е взето от вътрешния министър през юли 2015 година, а днес премиер на Великобритания — Тереза Мей.

Повече подробности, как е направено това може да разберете като прочетете тук. 

Австралийското правителство обаче стига още по-далече, скривайки секретни разузнавателни данни и информационно-аналитични записки, които са си разменяли генералният прокурор и премиера, в които се прави извод, че позицията за виновността на Русия се явява несъстоятелно, подробности за това можете да прочете тук.

Аналогични операции по подхърлянето на изфабрикувани доказателства в изданията на Мърдок и други големи медии, утаяването на контрадоказателства, а също и операции по проследяване, хахване на лични компютеи и дискредитиране на алтернативни източници на информация, продължават от страна на холандските и австралийски спецслужби. Но има една разлика. Организациите създадени от жертвите на атаката в Локърби- основно американски и британски- се оказват по-добре организарани и употити в продължение на много години, и много по-негативно настроени към държавните версии по повод трагедията. Повече за това може да видите тук, както и подбрани книги с доказателствена база.

 

При трагедията със сваленият малайзийски боинг  МН17, при който загинаха 298 души, нито един от роднините на жертвите не оспорва по никакъв начин публично, историята за «виновността» на Русия, която се налага пак по същата схема на Запада- криене на реални доказателства, подмяна на фактите, манипулиране на разследването и много, услужливи западни медии.

Холандските източници казват, че Министерството на външните работи на Холандия и спецслужбите са се обединили, за да държат в страх и под постоянно наблюдение роднините и близките на жертвите загинали в авиокрушението наМН17.

 

 

На семействата им е препоръчано да инструктират адвокатите да предявяват обвинения срещу руски цели в местни, европейски и американски съдилища. Да  се държат по-далеч от разговори с журналисти, които са известни с критиката си към официалната версия за причината за унищожаването на самолета.

Агенти на австралийски, и възможно американски спецслужби са били забелязани по време на слушанията в  съда в Мелбърн, Австралия, през декември 2015 година. Тогава тече първото от общо две разбирателства в коронерския съд,  второто протича през  май 2016 в Сидни.

Австралийският закон изисква от следователите да разследват смъртта на 28 австралийски граждани или чужди граждани, които са имали разрешение за постоянно пребиваване в Австралия и са загинали на борда на самолет MН17. Относно манипулирането на доказателства по време на процеса в Сидни, прочетете тук

Първите страници на вестниците на Мърдок : отляво- лондонския «TheSun» от 18 юли 2014, дясно- мелбърнския «Herold Sun» от 14 октомври 2о15 ( снимките малко по-горе)

 

Заглавието вдясно- » Самолет МН17 е свален. Путинска ракета», «Руска ракета сваляМН17. Бунтовниците на Путин са причастни.

От всичко изложено до тук, ясно се вижда чудовищната схема, която се използва от специалните служби- в 1 случай срещи Кадафи, който благодарение на изкусния, адски план е ликвидиран, а вторият случай е срещу Русия, но той още не е приключил, защото Русия разкрива фактите и ги дава в лицето на лъжците.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;