5 януари 2019-Нюз Фронт.

Активисти от хакерската група Anonymous публикуваха пакет от документи, според които британското разузнаване е наело експертът по химическо оръжие Марк Лавъри от военната лаборатория в Портън Даун малко преди инцидента в Солсбъри.

Припомняме, че Русия неведнъж изразява опасения относно дейността на въпросната военна лаборатория и връзката й с инцидента в Солсбъри.

 

 

Файловете, принадлежат към анти-руския таен проект на британското правителство Integrity Initiative- Инициатива за почтеност, който участва активно в информационната кампания около случая Скрипал, предаде РИА Новости.

 

Документите сочат, че още няколко години преди инцидента в Солсбъри, екипът на въпросният проект е предлагал  експулсирането на руски дипломати от Великобритания по примера на инцидента от 1971 г., когато Лондон изгони над 100 руснаци.

Повод за изгонването тогава става  предателството на Олег Лялин, служител на търговската мисия на СССР във Великобритания, който посочи имената на агентите, които работят под прикритие.

Британците предлагат  да се  повтори схемата, за да създадат «импулс за укрепване на отбранителните способности на страната».

Освен това, британското разузнаване наема специалист по химическо оръжие, а също така вербуват съседа на Сергей Скрипал, който да го държи под око, става ясно от представените докменти.

 

Бившият британски агент и бивш служител на Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени в Солсбъри на 4 март.

Лондон твърди, че при «покушението» е използвано нервно-паралитичното вещество   тип «Новичок» тип А234, за което се твърди, че е разработено в Русия.

Така Лондон успява да използва «инцидентът в Солсбъри» за да обвини Русия и да изгони 23 руски дипломата, като предизвика най-големия дипломатически скандал от нашето съвремие.

Но дори преди разкритията на хакерите, версията на Лондон дава фира, тъй като звучи неубедително, и дори напомня сценарий на не добър филм. Много факти свидетелстват, че имнно Лондон , използвайки специалистите от военната лаборатория » Портън Даун» е организирал така нареченото «отравяне», което споре множество военни експерти, и експерти от научните среди няма нищо общо с «Новичок».

Припомняме, че до сега никой не е виждал руските граждани Сергей и Юлия Скрипал, които Великобритания държи като заложници.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;