Докато светът празнуваше Нова година пищно, някои сирийски деца умираха от студ и глад

«Когато светът празнуваше идването на Новата 2019 година, децата от лагерите в Сирийската арабска република страдаха от студ и глад. Те празнуваха мълчаливо Нова година в провинция Идлиб», това съобщават сирийски журналисти от мястото на събитието.

Уточняваме, че сирийската арабска армия все още не е стъпила на територията, която беше заета от Съединените американски щати в Сирия.

По-рано съобщихме, че в сирийската провинция Идлиб се наблюдава активизация на незаконни въоръжени части. Това по време на брифинг заяви началникът на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия Алексей Циганков.

  • «Особена тревога предизвиква ситуацията в провинция Идлиб, където се наблюдава активизиране на незаконните въоръжени части, присъединили се към терористичната групировка «Джабхат ан-Нусра*», — отбеляза той.

Според него, фиксирани са също опити да се пробие с помощта на терористи-смъртници в северната част на провинция Хомс, както и нападения по позициите на армията на Сирия в провинция Латакия.

Отбелязва се, че от територията, която заемат джихадистите, се изстрелват ударни безпилотни самолети.

 

 

Коментари:

Зареждане ...