В протестна декларация съобщават, че са обезпокоени от възможна манипулация на резултатите от аутопсията на детето

Това съобщава Nova.

Независима медицинска експертиза и справедливост за смъртта на Селин поискаха в протестна подписка близките на 4-годишното момиченце от Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич нейният баща Нурджан Бехти. Около 800 близки на семейството излязоха на протест в немския град Кьолн и подготвиха протестна подписка. Тя е адресирана до канцлера, главния прокурор и министъра на здравеопазването на Федерална Република Германия. Близките са обезпокоени от опасността от манипулиране на резултатите от аутопсията на детето.

В протестната декларация се казва:

 „Българската общност в Германия, изразяваме възмущението си от небрежното действие на лекарите, работещи в клиниката в Кьолн, които от непрофесионализъм и небрежно поведение причиниха смъртта на Селин.

Детето е било прието на в болницата при видимо увредено общо състояние, то е било изпратено в къщи без да бъдат направени рутинни изследвания и рентгенова снимка при наличието на оплаквания, че не може да диша.

Тази небрежност и непрофесионализъм са довели до смъртта на Селин.

Родителите на Селин са силно обезпокоени от съмненията им за манипулиране на медицинската експертиза от аутопсията.

Тези обстоятелства предизвикват у нас силно безпокойствие и несигурност.

Българите сме миролюбив народ , научен да изкарва прехраната си с труд. Обстоятелствата в родната ни страна ни принудиха да емигрираме, но каква е цената?»

Към декларацията са приложени и събраните по време на протеста в Кьолн подписи. Бащата на малката Селин е Нурджан Бехти – известен ромски певец, който от няколко години работи в Германия.  Той е от село Воднянци, Добричко, а съпругата му е от с. Дянково. Двамата имат три деца – две момиченца и момченце, което е най-малкото. От няколко години живеят в Германия.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;