Турското издание пише за новото въоръжение на Русия и за това, как то е било възприето в света.

През 2018 година Русия се превърна в един от най-важните играчи в световната надпревара във въоръженията, тя представи своето оръжие от ново поколение, както и практически осъществи акция по сплашване, провеждайки най-крупните военни учения в своята история.

Заедно с разработените нови въоржъжения руснаците разтърсиха света и с военните си учения през 2018 г.

Превод:

През тази година влиза в сила «държавната програма за въоръжение», която Русия ще реализира до 2027 година, отчитайки опита на руското оръжие в Сирия.

Програмата за въоръжение за  2018-2027 години, в рамките на която ще бъдат изхарчени 20 трилиона рубли (около 307 милиарда долара) за модернизиране и нови инфраструктурни проекти, бе утвърдена през янура 2018 г.

Путин обяви за увеличаване на обсега на съществуващите въоръжения и за изпитания на оръжие от ново поколение, способно да нанесе удар по всяка точка от земното кълбо.

През 2018 г завърши програмата за пусковите изпитания на междуконтинентелната балистична ракета «Сармат», разработена заедно с междуконтиненталната балистична ракета «Войвода» и способността им да пренасят повече ядрени бойни глави.

В Деня на Победата 9 май 2018 г публиката видя ракетния комплекс «Кинжал», който започна да се разработва преди 20 години и също може да бъде снабден с ядрени заряди.

Продължава работата над балистичната ракета с «неограничен обсег», сравнима с параметрите на ракетите «Томахоук».

На този етап ракетата няма име.

В Калининград, рамо до рамо с Европа, макар и в рамките на учения, бяха разположени ракетите «Искандер», които руснаците използват отдавна.

В края на 2018 г бяха проведени изпитания на междуконтиненталната хиперзвукова ракета «Авангард», които може да развива скорост, надвишаваща 20 пъти скоростта на звука.

Нейната разработка е завършена, в момента тя е в стадий на серийно проиводство.

Беше обявено, че изпитанията на ракетите, които бяха наблюдавани от Путин, са преминали успешно.

Русия твърди, че не изполва Сирия като полигон за изпитания на своето оръжие, но видяхме пусковете на подобрените ракети с обсег 1.5 хиляди км от Каспийско море по обекти в Сирия…

Руснаците изпитаха в Сирия изтребителите от пето поколение Су-57.

Както се твърди, била е изпитана и системата С-500.

Тя е поразила цел на разстояние 480 км.

Въоръженията, които Путин нарече «непобедими», станаха показател за положението, в което се намира Русия, в надпреварата във въоръженията.

Руснаците разтърсиха света и с военните си учения «Изток-2018» — най-мащабните от времето на СССР.

В тях участваха почти 300 хиляди военни, над 1000 самолети, вертолети, безпилотни летателни апарати, около 36 хиляди танка, бронирани машини и друга военна техника, 80 кораби…

Путин заяви, че в случай на излизането на САЩ от Договора за ракетите, Русия ще предприеме мерки по засилване на собствената си безопасност.
Петя Паликрушева

Източник: https://www.aydinlik.com.tr/dunya-2018-de-rus-silahlarini-konustu-bilim-ve-teknoloji-aralik-2018

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;