3 януари 2019-Нюз Фронт.

Ако четем между редовете, не е трудно да забележим, че Киевският режим готви въвеждане на повторно военно положение. Как ще се случи това, само времето ще покаже. От посланикът на Украйна в САЩ разбираме, че Киев ще продължи покупките на оръжие от САЩ и Канада, а като вземем предвид, че оръжията не са стоки от първа необходимост, и се използват с конкретни цели, едва ли можем наивно да смятаме, че режимът на Порошенко има мирни намерения.

 

«Ние очакваме продължение на помощта по увеличаването на нашите отбранителни способности. Това са и доставките на оръжие, включително и летално оръжие, и възможността за закупуване на въоръжение от САЩ.

Ние очакваме, и това е добър знак, от Украйна- президентът внесе предложение в парламента, разглеждат се изменения в законодателството, които ще позволят директно закупуване на оръжия. 

Очевидно, че ще има санкционна политика, и ще има има доста работа в тази посока»,- съобщи посланикът на Украйна в САЩ Валери Чалий.

 

Украинските дипломати умело издават плановете на Запада, къде случайно, къде от нетърпение да се похвалят с подкрепата на чичо Сам. А тук в конкретния случай, от думите на украинския дипломат виждаме няколко неща:

  1. Порошенко готви промени в законодателството за да внася по-лесно оръжие, за сметка на украинските майки, деца, и пенсионери
  2. Западът готви нова порция санкции срещу Русия.

Очаквайте продължение.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;