Президентът на Русия Владимир Путин успя да съхрани мира, независимо от агресивните и провокативни действия на западните  страни  спрямо Москва, пише Пол Крейг Робърт в статията си за  Foreign Policy Journal.

Но, според Робъртс, запазването на мира е било за сметка на популярността на Путин в родината му.
Авторът на статията твърди за западното издание, че руснаците са патриоти, на тях не им е нужно правителство, което си затваря очите пред провокациите с надеждата да стане поредния «васал» на Вашингтон.
Фактът, че 66 % от запитаните руснаци признават, че изпитват носталгия по СССР доказва, че руските граждани очакват подобна политика от правителството си, пише авторът.
Пол Крейг Робърт отбелязва, че повече не счита САЩ за миротворец, защото «злото разпростря своето господство над Запада».
Защото, когато президентът на САЩ Доналд Тръмп се опитвал да оправи отношенията си с Русия, бившият директор на ЦРУ Джон Бренън го нарекъл «предател».
А решението на Тръмп да изведе американските войски от Сирия било наречено от много заплаха за националната сигурност на САЩ.
«Това е свят, който обявяват за заплаха.
Дори когато сдържаният отговор на Путин на провокациите занижи нивото на неговата подкрепа вътре в страната.
Мирът, който така се обезцени в този свят на хипервуковото термоядрено оръжие, това е триумф на Злото», прави изводите си Пол Крейг Робъртс в статията си за авторитетното американско издание Foreign Policy Journal.
Петя Паликрушева

Източник: https://www.foreignpolicyjournal.com/2018/12/28/blessed-are-the-warmongers/

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;