Тръмп изригна брутално срещу генерал-«любовник на Хилъри Клинтън»

Stanley McChrystal

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира гневно на думите на пенсиониран генерал, който разкритикува него и решението му да изтегли американските войски от Сирия. Това съобщава Канал 3.

Във все по-дългия списък с личности, обидени от него в Туитър, бе прибавен и пенсионираният генерал Стенли Маккристъл. Президентът изригна срещу него, като обяви, че генералът бил  «известен с голяма, тъпа уста» и че е «уволнен като куче от Обама».

Президентът иронизира Маккристъл като сложи кавички на генералския му чин, и за капак го обяви за «любовник на Хилари» (Клинтън).

Критиката на Тръмп към Маккристъл дойде, след като пенсионираният генерал каза пред Марта Радзац по телевизия ABC, че президентът е неморален и не казва истината.

Маккристъл каза също, че решението на президента да изтегли американските войски от Сирия ще доведе до нестабилност в региона.

«Ако оттеглите американското влияние е много вероятно да настъпи голяма нестабилност и , разбира се, ще бъде много по-трудно за Съединените щати да се опитат да подтикнат събитията в някоя посока“, каза Маккристъл пред АВС.

Маккристъл стана известно име сред военния елит в САЩ по време на президента Барак Обама, който го назначи за командващ силите на САЩ в Афганистан.

Генералът подаде оставка през 2010 г. заради публикуването на статия в списание «Ролинг Стоун”, в която той и негови помощници критикуваха служителите на администрацията на Обама, включително вицепрезидента Джо Байдън.

Коментари:

Зареждане ...